Dundi Angyal

Hol vagytok, igazi férfiak?

Hol vagytok, igazi férfiak?

(Előre is elnézést kérek az igazi férfiaktól!)

Igen, ma savazni fogom a mai pasikat. Mert az utóbbi néhány évben nagyon rossz tapasztalataim vannak, sajnos. Egy-két éve szingliként tengetem a napjaimat, de nem ez az életcélom. Igen, lehet erre azt mondani, hogy 1. túl kövér vagyok; 2. túlságosan magasak az elvárásaim; 3. túlságosan önálló és talpraesett vagyok, engem nem kell megmenteni, mert egyedül is tök jól elvagyok… de pártalanul olyan páratlannak érzem magam. Nem vagyok egész. Fél-ember(nő) vagyok. Mert a beteljesülést az adja, hogy valaki megtalálja a párját, családot alapít, gyerekei lesznek, egy külön kis szigetet teremt. Ha ez a sziget békés, akkor ezt viszik tovább a gyerekek, de ha vad és viharos, akkor az ő új szigete is ilyen lesz. Na de miért nem találok egyetlen “normális” pasit sem? Mert NINCSEN ritka, mint a fehér holló!

Egy férfi legyen, udvarias, legyen becsületes, őszinte, tisztelettudó, nyugodt és pozitív. Legyen büszke a sikereire, de ne legyen beképzelt. Fel lehessen rá nézni.

Ehelyett mit kap az ember lánya?

 • udvariasság – tegnap szilveszteri buliban voltam egy kedvelt szórakozóhelyen. Az még csak egy dolog, hogy józan embert nem lehetett találni (ezt meg is értem), de ami nálam nagyon bevésődött: már azon lepődöm meg, ha egy férfi udvarias… Előre enged… pedig ennek kellene a természetesnek lennie. Legalábbis én kis naiv nőszemély ezt feltételezem. Merthogy kb. 10-ből egy tisztelettudó. De a többi… ?  És ezt miért várom el? Mert pl. engem arra neveltek a szüleim, hogy ne csörtessek fel elsőként a buszra, engedjem magam elé az idősebbet, a beteget, stb. És mit csinálnak a mai fiatalemberek? Elsőként ugranak fel a buszra és azonnal el is foglalják az első ülőhelyet, amit találnak.
 • önbizalom – igen, minden férfinek szüksége van önbizalomra. Az a férfi, vagy az az ember, aki nincs tisztában az értékeivel, nem hisz saját magában, az erejében olyan, mint egy kis szerencsétlen, vergődő madár. Tudja, hogy vannak képes-ségei, de nem használja. Hitetlen. Egy önbizalommal teli ember kihúzza magát, bátran bele tud nézni mások szemébe, van benne erő és motiváció. Nem biztos, hogy minden sikerül neki, amit eltervez, de ha nem sikerül, akkor nem lesz öngyilkos, hanem lehet, hogy mérgében összetört néhány széket, leborít egy polcot, vagy még akár sír is, de aztán felszívja magát és újult erővel, még nagyobb erőbedobással indul a következő kihívás felé. Egy gyenge férfi folyamatosan visszaigazolást akar kapni arról, hogy mennyire tökös, mennyire szuper pasi és ennek fokmérője az, hogy milyen csajokat tud felszedni, milyen hamar tudja bezavarni a macit a málnásban, aztán hogyan tud elsunnyogni, amint megkapta amit akart.
 • hűség – tudom, tudom, evolúció, meg nemi ösztönök, meg a szórjuk a magokat… De az evolúció=fejlődés, fokozatos változás. Akkor nem épp itt lenne az ideje a változásnak? Hűséget soha nem szül erőszak, félelem, bizonytalanság vagy megfélemlítés. “A hűség olyan döntés, amelyet csak az erős lelkeknek van bátorságuk meghozni.” (Paulo Coelho) A másik, hogy mi emberek vagyunk és nem állatok, akiket az ösztönök irányítják. Az eszünk nagyobb, mint a nemi szervünk… nem?
 • szeretet – igen, valószínű ezzel kellett volna kezdenem. Mert a szeretet a legfontosabb dolog a világon. De ebben a mai “műanyag” világban minden eldobható: de nemcsak az anyagi dolgok, hanem az emberek is… 

Miért ilyenek a mai férfiak? Az én véleményem szerint mi, nők tehetünk róla! Először is az anyukák. Meg a nagyik. Meg a dédik. Az én dédim mindig azt mondta, hogy ha fiú született a családban: XY-nak megszületett a gyereke. És mit mondott, ha lány született: XY-nak lánya született. Ennyi. Már a születésük pillanatában a férfiakat részesítjük előnyben. Aztán mi történik a fiús családokban? Anyuci a pici fiát mindig meleg étellel kínálja, elpakol helyette, takarít helyette, mos rá. De ha egy tini lány nem tud főzni-mosni-takarítani, akkor lusta és nem kell majd senkinek. Szóval az anyukák is sokat hozzátettek ahhoz, hogy manapság ilyen elpuhult pasik lézengenek a világban.

Aztán a barátnők is sokat ronthatnak a mi hőn szeretett férfijainkon: sok nő van, aki csak azért, hogy ne legyen szingli, inkább bármit lenyel egy pasinak (megalázó viselkedés, esetleg bántalmazás). Bár a nő valóban más minőségben van egy kapcsolatban: a valódi nő szeretetével összefogja a családot, megteremti az otthon melegét, támogatja a férfit. A valódi nő ezt teszi, a kevés önbizalommal rendelkező nő pedig inkább megalázkodik és cseléd lesz. A férfiak pedig erre szocializálódnak: ha egy értelmesebb és önérzetesebb nővel hozza őket össze a jósors, ahelyett, hogy örülnének neki, elvárják tőle is, hogy megalázkodjon. De egy önbizalommal teli, sikeres nő nem fog megalázkodni. Miért is tenné? Erre a pasi azonnal likvidálja (mert tudja, hogy mellette nem tudja előadni a mama kedvence -műsorát, mert egy normális nő ezt nem veszi be).

Kíváncsi vagyok a TE véleményedre is a témában… Ha van kedved, írd meg!

Boldog Új Évet Kívánok! Dundi Angyal (Facebook)

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. nokidding says:

  Szia! Én egy másik cikkhez akartam hozzászólni, A pasik miért tartják égőnek a molett barátnőt? címűhöz, csak ott nem lehetett kommentelni, ezért ide írok.
  Kedves Dundi Angyal! A pasikkal nem kell foglalkozni. A férfiakkal meg nincs ilyen probléma. Ők felvállalnak akkor is, ha 80, 100 vagy akár 120 kg vagy.

 2. Rita Voyager says:

  Mi köze kedves kommentelők ehhez a témához a túlsúlynak. Hagyjuk már. Ez egy frappáns, egy nagyon jó cikk, ami elejétől a végéig szóról szóra így van. A kommentelők meg mint a kisördögök akik félnek a saját nyomorult kis státuszuk, a családban eltöltött kényelmi szerepük elveszítésétől. Csórikáim…. Jó ez a cikk nagyon!

 3. Virág Tóth says:

  Kedves Szilvia,

  Milyen kedves megjegyzést tettél…
  szerintem, nincs jogod megítélni kik az igazi nők…

  Én osztom a blogíró véleményét, pedig nem vagyok túlsúlyos… sőt .. és sok hasonló típusú nő van egyedül és családra vágyik…
  lehet, hogy te megalkudtál, és élsz megcsalva és boldogtalan házasságban, és ettől érzed magad igazi Nőnek.

 4. Lázadó konformista says:

  Nemrég a rádiókabaréban hallottam, hogy több a válás, mint a házasság. 🙂
  Van benne valami… 🙂
  Talán tényleg afelé tart a világ, hogy elfelejtük a hűség fogalmát? Csapongó emberekké, a múlandó vágyak rabjaivá válunk, akik képtelenek nemet mondani egy csábító ajánlatra, és inkább félrelépünk, eldobjuk a jó, öreg kapcsolatot, amiben olyan sokáig hittünk? A fogyasztói társadalom nagy “ajándéka”, hogy minden eldobhatónak, pótolhatónak tűnik, még az emberek is. Persze tudjuk, hogy ez nem igaz, de mennyivel nehezebb harcolni egy kapcsolatért, mint jól feladni az egészet!? Míg régen a ruhát megvarrták, a cipőt befoldozták, amit lehetett megjavítottak az emberek, ma rohanunk venni egy újat (persze tisztelet a kivételnek). Így van ez a kapcsolatokkal is, sokkal hajlamosabbak vagyunk kilépni, mint küzdeni. Bár azt is tegyük hozzá, hogy ma a nők is dolgoznak általában, így van egzisztencia, több lehetőség, mint 50-60 évvel ezelőtt egy háztartásbeli nő számára X gyerkőccel a nyakán.
  Szal’ változnak az idők, ez kétségtelen. Annak minden előnyével és hátrányával.
  A nők szerették volna egyenrangúak lenni, küzdöttek szavazati jogukért, és van ahol meg mindig folyik ez a harc (de a matriarhális társadalmakat érdekesek lehetnek), aztán ugye a világháborúk során a férfiak a frontra kerültek, a nők végezték el a férfimunkát is, sőt gyárakban is odaálltak a sorokra. Szépen elfogadott lett a női munkavállalás, megváltozott a családok élete. Mivel a nők dolgoztak és háztartást is vezettek, nevelték a gyerekeket, már aztán szükségük volt a férfiak segítségére is mindebben. Egyre inkább elvárás lett a nők részéről, hogy a pasik feminizálódjanak. Ahogy ők nőiesedtek, a hölgyek meg elkezdtek nadrágban járni. Ezért nem engednek többek között előre a buszon… 🙂 Meg még ki tudja, miért. (Bocs a kisregény miatt. Aki elolvassa, annak big respect) 😀

 5. Zsuzsanna Éder says:

  Nem feltétlenül kell(ene) forszírozni ezt a társkeresést, a másik nemet hetedíziglen kárhoztatva. 🙂 Majd megoldódik… és ha mégsem? Keress egy (más) célt az eszközök majd követik! 🙂

 6. Zsuzsanna Éder says:

  Ma, a válások statisztikai aránya 50-60%, a megszűnő élettársi kapcsolatokról nem szól a fáma. Popper Péter mondotta volt, túl sokáig élünk ahhoz, hogy a párok holtomiglan-holtodiglan együtt maradjanak. Régente, korábban meghaltak a felek, betegségben, járványban, csatában… Nem vitatkoznék a néhai mesterrel, a statisztika őt látszik igazolni. Hozzáfűzném, akinek úgy alakult a sorsa, hogy házasságban, tartós kapcsolatban él, különösen, ha gyermekeik vannak, ne forszírozzák az el- vagy különválást. Aki nem lelt társra? Nem feltétlenül kell(ene) erőltetni, a másik nemet kárhoztatva, pláne hetedíziglen… 🙂 Majd megoldódik, ha nem, az sem tragédia. Körül kell(ene) nézni, családon belül, vagy kívül, kire, hol lehet valóban szükség.

 7. Mátyás Bakos says:

  Kedves Dundi Angyal!

  Valóban a túlsúlyos testalkattal nem könnyű pasit találni, de van akinek a teltkarcsú nők jönnek be.
  A blogból kifelejtetted a 3. típusú nőt, melyet én úgy nevezek: az igazi NŐ.
  Aki önérzetes, céltudatos, de a legfőbb célja, hogy a férfit tegye boldoggá, nem pedig hogy magát. Ugyanis akkor a férfinak a célja pedig az lesz, hogy a nőt tegye boldoggá. Ekkor lehet a férfi igazi férfi. Mert nem az “önérzetes” nővel való küzdelemmel van elfoglalva, hanem azzal, hogy boldoggá tegye a NŐT. Valamint a NŐ sem érzi magát cselédnek, csak mert boldoggá akarja tenni a férfit. Ez hiányzik manapság a legtöbb nőből, mert elhiszi a maszlagot,hogy ha tesz a pasiért, akkor ő cseléd. Ezért nem talál sok nő és sok pasi párt, mert az egymásra figyelés helyett magukkal vannak elfoglalva.
  Már az öltözködésnél kezdődik a nőiesseg. Egy nő teljesen másképp jár, viselkedik szoknyában, és magassarkúban, mint farmerban, és lapos cipőben, nem beszélve a gusztustalan balerina cipőről. Szoknyában egy nőnek nőiesek a mozdulatai, az egész viselkedése. Farmerban pedig nem. Persze, belső érték, de addig el kell(ene) jutni, az pedig a külsővel kezdődik. Lehetnek belső értékei egy nőnek,de elhalványodik, ha folyamatosan nőietlenséget sugároz.

 8. Dundi Angyal says:

  Oké, kipróbálom! 🙂

 9. saxo says:

  Hali Angyal 🙂

  Dobd a kukába ezt a sok előítéletet a férfiakról. Helyezd át a fókuszt másra. Most.! 🙂

  Mire gondolok.? Pl. erre:
  “miért nem találok egyetlen normális pasit sem.?”

  Aztán mindjárt el is döntöd.
  “Mert NINCSEN!”

  Nagy betűvel és felkiáltójellel. Ezzel még jobban megerősíted magadban a hitet hogy NINCSEN normális pasi, majd a lentiekben ezt alá is támasztod. Ahogy hiszel és érzel azt fogod látni a világban. Ez teljesen biztos.

  Márpedig van normális pasi. Csak a te hitrendszered szerint nincs, gyártottál magadnak egy korlátot. Talán fel kéne rúgni. Nem.? 🙂 Te döntöd el mit gondolsz és azt is mit érzel, tök mindegy milyen élethelyzetbe kerülsz.

  Akár mantrázhatnád ezt is vagy ami neked tetszik 🙂 Örökké csak jó pasikkal futok össze. Ez már durva hogy minden jó pasinak én kellek. Szóval változtass a hitrendszereden és garantáltan megjön a Te pasid is. Ez is teljesen biztos.

  Pasikban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok.! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!