Dundi Angyal

Magyar nők, akik imádják a testüket!

Magyar nők, akik imádják a testüket!

Nemrégiben a Hősök terén molett, sovány, vitiligós nő mutatta meg testét fehérneműben. Olyan nők, akik a mai társadalmai elvárásoknak egyáltalán nem felelnek meg, mert túl kövérek, túl öregek, túl sok a bőrhibájuk… vagyis olyanok, akik nem láthatnák szépnek magukat…. De mégis! Ők elfogadják önmagukat, a testüket és nem félnek attól, hogy ország-világnak megmutassák bájaikat!

bodílove 1

A #bodylove-kampányt a Plussizemodel, Silvana Denker indította, aki egy nemzetközi plus size modell. Silvana a modellkarrierje után fotósként dolgozik, és úgy döntött, kiáll a nők mellett, segít nekik abban, hogy megtanulják szeretni és elfogadni magukat! Mindemellett a sokszínűség jegyében azon dolgozik, hogy érjen véget a testszégyenítés! Ez a küldetése már világméretű kampánnyá nőtte ki magát.

bodílove 5

A #bodylove kampánya már járt Párizsban, Londonban, Berlinben és megérkezett Magyarországra is.

A magyar nőket 8 hölgy képviselte és a Hősök terén kampányoltak a testszégyenítés ellen és azért, hogy minden nő fogadja el a testét, saját magát olyannak, amilyen!

bodílove 3

A 8 hölgy egyikével, a dundikat képviselő Berecz Zsuzsannával, a Duciland háziasszonyával beszélgettem a Hősök terén történt élményekről.

 bodílove 4
1.Hogy kerültél bele ebbe a csapatba?

Egy kedves barátom Szkiba Zsuzska részt vett a milánói BodyLove fotózáson még a tavasszal. Azóta kísérem figyelemmel a kampányt. Felmerült az ötlet, hogy Budapestre is ellátogatnak majd, hiszen a kampány lényege az ikonikus, mindenki által jól ismer európai nagy városok helyszínein való fotózás fehérneműben. Aztán mikor végre biztos lett, hogy lett, hogy Magyarországra eljön, jelentkeztem én is. Írtam egy levelet a Silvananak. Meséltem magamról a hitemről és arról, amiért én is harcolok már évek óta egy közösség vezetőjeként. Kiválasztásra kerültem, hét társammal együtt. Így kerültünk a csapatba.

2. Mi volt a célja a kezdeményezésnek?

A BodyLove projekt egy nemzetközi kampány. A sokszínűség jegyében küzd a testszégyenítés ellen. A fotósorozat igyekszik bemutatni és megtanítani az embereknek, hogy fogadják el és szeressék magukat. Mindenki szép a maga nemében. Mindegy, hogy vékony vagy, kövér, tetovált vagy éppen bőrhibáid vannak. Ami nagyon fontos, hogy emellett a külvilág is megértse azt, hogy ez a dolog nem más csupán csak maga a valóság. A cél az, hogy a rossz érzések a negatív gondolatok formálódjanak kicsit át, és lépjen végre a helyébe az elfogadás.

3. Hogyan érezted magad?

Fantasztikusan éreztem magam! Szavakkal nem lehet leírni milyen érzés állni az egyébként is imádott fővárosomban a Hősök terén egy száll fehérneműben… Kezeim a magasban, közben lágyan fújt a szél. Eufória és extázis egyben. Nem akarok közhelyeket használni, de ilyen szabadnak soha életemben nem éreztem még magam. Mintha szárnyak nélkül repülnék. Az élményt fokozta, hogy az összes turista körbe állt minket, tapsoltak éljeneztek fotóztak, dudáltak az autók, mindenki velünk akart képet csinálni. Egyszerűen felemelő érzés volt.

bodílove 2

4. Tényleg… Te szégyenlős vagy?

Alapvetően nem vagyok szégyenlős. Vannak helyzetek, a magánéletben, amikor szeretem a szemérmesség úgynevezett lépcsőit végig járni, de szégyenlős nem vagyok.

5. Vagy büszke vagy a testedre?

Azt nem mondanám, hogy büszke vagyok rá. Vannak testrészeim, amiket kiemelten szeretek, illetve szeretem, a formáimat például. De büszke a testemre kifejezetten nem vagyok. Vagy csak simán elfogadod olyannak, amilyen? Igen, szeretem és elfogadom a testem. A meglévőből próbálom kihozni a maximumot. Igyekszem csinosan öltözni, oda figyelni arra, hogy az előnyös és mi nem számomra. Próbálom a lehetőségeimhez mérten formálgatni. Nagyon sokat fogytam ez elmúlt években, több mint 50 kg-t. Most 1,5 éve megállt a fogyás. Belekezdtem újra most már a sportra is kiterjedő életmódváltó programba. A héten 40 éves leszek. Vigyáznom kell magamra. Vékony sosem leszek nem is szeretnék, de a két számjegyet elfogom érni, így magamat szeretve is.

6. Miért tartod szívügyednek ezt a kezdeményezést?

4 évvel ezelőtt létrehoztam Magyarországon, mondhatni úttörőként az első plus size közösséget a facebookon. Számomra elég hamar kiderült, hogy nagyon komoly gondok vannak az elfogadás és az önelfogadás területén kis hazánkban. Fontosnak tartom az, hogy megragadjak minden olyan lehetőséget, ahol hangot adhatok bármilyen formában annak, hogy a szeretet a legfontosabb dolog a világon. Nagyon boldog vagyok, hogy a nyolc magyar lány egyike lehettem, aki részt vehetett ebben a csodában. Jövőhónapban, kilép Európa keretei közül és Amerikába, New Yorkba és Los Angelesbe látogat a BodyLove. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy amikor a testszégyenítés elleni kampány mellett kiálló országokról beszélnek világszerte a jövőben, ott lesz Budapest is a Hősök terével a háttérben és ott állnak majd a magyar lányok is!

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!