Dundi Angyal

8 tipp szingliknek Szentestére

Szingli vagyok. Mit kezdjek magammal Szenteste? Avagy így próbálom túlélni a karácsonyt egyedül

Egyedül élek, és páratlan is vagyok. Mindenféle tekintetben. 🙂 Az egyik jelentéssel még csak-csak ellennék, azonban az, hogy már megint egyedül leszek Szenteste, már előre elszomorít. A szeretet ünnepét egyedül tölteni? Igen! Igazából totál be is depizhetnék, de nem fogok. Inkább fogom magam és ezzel a handicappel együtt is boldog leszek. Mert én úgy döntöttem!

Néhány olyan opciót szedtem össze, amivel el tudom terelni a gondolataimat a magányról, és nem hagyom, hogy ez az állapot elvegye az életkedvem!

szenteste-szingli-1

 

1. Társaság

Harmincasként valószínű nem te vagy az egyetlen szingli a baráti körödben. Lehet, hogy a barátod, haverod is unatkozik Szenteste. Fogjatok össze és amikor már letudtátok a családi kört, és otthon búslakodnátok egyedül, menjetek át egymáshoz. Kaja-pia biztos, hogy van annyi, amennyi kell, már csak egy jó társasjátékra van szükség (minden házban akad).

 

2. Séta

Én a Belvárosban lakom, szerencsére. És karácsony este mindig ez a dal jut eszembe:

Bár ez egy szingli karácsony, én azért szívesen sétálnék a parkban. Akár egyedül is. Mert nem árt a halálszlét, a zserbót és a bejglit még aznap lemozogni, nehogy rakódjon. 🙂

 

3. Utazás

Egyre többen választják azt a megoldást, hogy a Szentestét egy szállodában töltik. Ez a nők számára hatalmas megkönnyebbülés. De elég meghitt így az ünnep? Nem tudom. De pl. szingliként, vagy egy baráttal elmenni egy kis wellnessre nagyon frissítő élmény lehet.

szenteste-szingli-3

 

4. Háziállat

Az utazást nálam egy dolog, ami meghiúsítja legtöbbször: a cicám. Mert őt nem szívesen hagynám itthon néhány napra. Még akkor sem, ha tudnám, hogy az egyik barátnőm megeteti minden nap…  Ez a “zavaró körülmény”, vagyis a macskám viszont inkább a megmentőm! Van olyan nap, amikor csakis miatta kelek föl. Mert addig erőszakoskodik, maceráz a mancsával, az arcomat ütögeti, dorombol… És nyávog úgy, mint akit gyilkolnak… Na ez az, ami kikerget az ágyból. És ezt köszönöm neki.

Az első karácsonyunk nem volt zökkenőmentes, se unalmas. Ugyanis adott egy kis házi feladatot. Az asztalon volt a halászlé, amiből én szerettem volna lakmározni. A macskámba irányomba nem sok respect szorult, mivel amíg én egy merőkanalat kerestem (összesen 2 másodperc volt az egész), magára borította az egészet. Fehér macska vs. piros halászlé. gondolhatod, ki nyert… Ja és a konyhámban egy(kor) fehér rongyszőnyeg volt… Tehát a Szenteste programja két pontból állt: macska súrolása, kettes pont: szőnyeg súrolása. Mindezek ellenére imádom!

 

5. Éjféli mise

Karácsonykor és Húsvétkor sokan elmennek a misére, olyanok is, akik csak ilyenkor tartják ezt fontosnak. Én karácsonykor egy barátnőmmel szoktam menni az éjféli misére. Annyira gyönyörű a mise is, a havas táj, az a nyugalom… Szinte ilyenkor van igazán béke és csend.

szenteste-szingli-4

 

6. Relax

Én néhány hete szinte idegösszeomlást kaptam. Mivel maximalista vagyok, mindent csak 1000%-on tartom jónak. De addig bírtam. Tovább nem. Utána márcsak 100%-ot toltam. És ez nagyon pihentető volt, a fene se gondolta volna. Szóval, ha pihenésről van szó, akkor annál nincs számomra jobb program. Főleg, ha Kevin lesz már megint főműsorban (tényleg, ki a fene az, aki ezt a kis pisis, nyávogós, agresszív, undok, rosszindulatú, egyáltalán nem családcentrikus filmet meg tudja nézni? Mert én nem, az tuti.)

 

7. Olvasás

Az asztalomon már 3 könyv van, amiket hónapok óta tervezek, hogy kiolvasom. Most lesz rá időm! És egyébként is, így év vége felé nem árt rendszereznünk a gondolatainkat, sikereinket, kudarcainkat, hogy megtervezhessük a jövő évünket.

szenteste-szingli-5

 

8. Van egy +18-as  ötletem is…

Mivel nemcsak te vagy szingli, hanem vannak még jónéhányan, akik hasonló cipőben járnak… Miért nem hozol össze egy randit? Nem muszáj, hogy szerelmesek legyetek. Néha elég az is, ha csak összebújhatsz valakivel. Ha felregisztrálsz egy társkeresőre, mondjuk péntek este, szombatra már lehet, hogy a randi is összejön. (Nem azt mondom, hogy feküdj le az első jöttmenttel… de szórakozni, beszélgetni szabad…)

És te szingliként hogyan töltöd a Szentestéd?

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!