Dundi Angyal

Ezt csináld télen, hogy nyáron tökéletesen nézz ki

Szépészeti beavatkozások télre időzítve, hogy nyáron tündökölhess!

spa-image

A tél javában tart, de már egy-egy naposabb délutánon felsejlik előttünk, talán egyszer végre kitavaszodik és a nyár is megérkezik. Szépek szeretnénk lenni, mégha nem is valljuk be, még talán magunknak sem… A “dögösítést” már télen elkezdhetjük, egy kis diétával (ITT), mozgással (ITT), illetve olyan kezelésekkel, melyeket olyankor nem végezhetünk – vagy csak nagyon óvatosan – , amikor száz ágra süt a nap.

Szőrtelenítés

Nem a jól bevált, utolsó utáni pillanatban előkapható krémre és/vagy borotvára gondolok. Sőt! Nem is az epilátorra. Hanem azokra a készülékekre, kezelésekre, amelyek alapját a lézer adja. Ilyenkor a bőrünk is “sérül”, és a kezelést követően (néhány óráig) a napfény károsíthatja a bőrt. Szóval, ha profi szőrtelenítésre vágysz, akkor itt az ideje, hogy lekezdd.

Bőrfiatalítás

A különböző arcmaszkok, melyek különféle savakkal “maratják” le a bőrt, hogy a bőr hámrétege megújuljon, felfrissüljön, sokkal könnyebben gyógyul és szépül olyankor, amikor nem éri túlzott napfény.

Tetoválás eltávolítása

Ha van tetoválásod, de meguntad és szeretnél megszabadulni tőle, akkor ezt a procedúrát is a legjobb, ha télre időzíted.

Szauna

A szaunázás erősíti az immunrendszert, felfrissíti a bőrt és a lelkünkre is jó hatással van. Amikor a téli depresszió kerülget, fogom magam, elmegyek szoliba. Ha ez sem segít, akkor pedig szaunázom egyet. Nemcsak a testemnek, de a lelkemnek is jót tesz. Kiüresít, frissebbé válok tőle.

Szépészeti beavatkozások

A lézeres kezeléseket is a legjobb télre időzíteni. Könnyebb a hámosodás, nem éri annyi napfény, ami károsíthatná a bőrt. És tavaszra-nyárra tökéletesen néz ki a  páciens. A bőrünk télen szárazabbá válik, a hideg mélyíti a ráncokat, a benti száraz levegő pedig szárítja a bőrt. Fontos, hogy ilyenkor kissé zsírosabb krémeket használjunk és belülről is hidratáljunk. Ha nagyon száraz bent a levegő, akkor pedig párásítsunk. A bőrünk (is) meg fogja köszönni.

Belső szépülés

Télen sétáljunk sokat, a hideg levegőn persze nem túlságosan sokat, mert ez erősíti immunrendszerünket és kevésbé leszünk betegek. Ha már meguntuk a szabad levegőn való mozgást, gubózzunk be, olvassunk el egy jó könyvet, tervezzük meg a 2017-es évünket. Közben párologtató cseppent citromolajat, amely hatásos a vírusok ellen; narancsolajat, amely jobbkedvűvé tesz, közben pedig rágcsálj diót, mogyorót, mely segít a téli depresszió leküzdésében.

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!