Dundi Angyal

Cukor-, és fehérliszt-mentes sült túrótorta

Egy hónappal ezelőtt kiderült, hogy cukorbeteg vagyok. Azóta fogytam néhány kilót (egy kis bátorságot gyűjtök és majd megmutatom). Az életmódváltással az is együtt jár, hogy kénytelen vagyok a cukrot, a fehérlisztet elhagyni. De mivel szeretek enni, ahelyett, hogy koplalnék (ami egyáltalán nem ajánlott), inkább magam készítem az ételeimet. Igyekszem nagyon tudatos lenni.

Ma viszont anyukám szülinapját ünnepeltük és szerettem volna meglepni valami tortával. Egy picit magam felé húz a kezem, mert olyan tortát készítettem, amiből én is, büntetlenül ehetek. Mindenmentes sült túrótortát készítettem. A receptet egy kolléganőmtől kaptam, aki már többször elkészítette, ezért én is bátran belevágtam.

Én dupla adagot csináltam, mert nagyobb méretű kapcsos tortaformám van, na meg nagyobb családi ünneplésre készültünk, ezért az egy adag nem biztos, hogy elég lett volna.

Sült túrótorta

Hozzávalók:

2 tojás

10 ml folyékony édesítőszer

1 dl joghurt

6 ek keményítő/2 vaníliás pudingpor (cukormentes)

0,5 csomag sütőpor

1 citrom lereszelt héja

0,5 kg túró (sovány)

Az egész tojásokat habosra keverjük, hozzákeverjük a sütőport, édesítőt, citromhéjat, keményítőt (pudingport), joghurtot, és legvégül a túrót. Összekeverjük, egy kapcsos tortaformába öntjük és 30 percig sütjük.

Én egy kis fagyasztott meggyel felturbóztam…

Ez lett a végeredmény:

turotorta-4

Próbáld ki te is! Jó étvágyat!

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!