Dundi Angyal

Az igazi szerelem 10 titka

Ettől lesz boldog a párkapcsolatod.

1. Az első titok

A gondolat ereje. A szerelem egy gondolattal kezdődik. Egy szeretetteljes gondolat szeretetteljes kapcsolatot teremt.

2. titok

A tisztelet ereje. Ahhoz, hogy valakit valóban szeretni tudjunk, először tisztelnünk kell őt. Fel kell rá néznünk.

3. titok

Az adás ereje. Ha szerelmesek szeretnénk lenni, először adnunk kell. Minél több szeretetet adsz, annál többet kapsz vissza. Saját magunkat adjuk oda a másiknak, akár teljesen “lemeztelenítve a lelkünket”…

4. titok

A barátság ereje. Ahhoz, hogy szerelmesek legyünk a másikba, barátként is el kell fogadnunk egymást. A szerelem nemcsak abból áll, hogy egymás szemébe bámulunk, hanem egy irányba nézünk.

5. titok

Az érintés ereje. Az érintés gyógyít. Az érintés a szeretet kifejeződése, amely segít megerősíteni a kapcsolatot, fizikai és érzelmi szinten érzékenyebbé teszi a társakat egymás iránt. Segít meggyógyítani a lelket és felmelegíteni a szívet. Amikor megnyitjuk a szívünket, felfedjük lelkünket.

6. titok

A szabadság ereje. Még akkor is, ha valaki párkapcsolatban él, időről időre szüksége van egyedüllétre. Néha el kell engedni a másikat, ha visszatér hozzád, a tiéd. Ha nem, akkor sosem volt az. Mindenkinek kell egy hely, kell idő arra, hogy egyedül lehessen. Hogy megbocsásson dolgokat, hogy feldolgozzon dolgokat, és hogy feltöltődjön. Hogy kilépjünk a barát/barátnő, férj/feleség szerepből és “csak” emberek lehessünk.

7. titok

A kommunikáció ereje – amikor megtanulunk nyíltan és őszintén kommunikálni, az élet megváltozik. – Szeretni valakit annyit jelent, hogy őszintén beszélünk vele. Az emberek tudják, hogy szereted őket, és értékelik, ha őszinte vagy velük. Ne félj kimondani, hogy „szeretlek”. Soha ne hagyj ki egy lehetőséget sem, hogy dicsérj valakit. Mindig mondd ki, hogy szeretlek, mert lehet, hogy többé nem lesz rá lehetőséged.

8. titok

A hűség. A hűség nagyon törékeny dolog. Az emberek mindig többet és többet akarnak maguknak. Nem mindig a minőséget, inkább a mennyiséget keresik. Nincs idejük arra, hogy a másikat igazán megismerjék, még azelőtt továbblépnek, hogy a kapcsolat kibontakozhatna. A hűség egy kapcsolat alapja. Ha ez nincs meg, akkor tisztelet és szeretet sincs a pár között.

9. titok

A vonzalom ereje. A “kémia”. Vagyis az az érzés, amikor nem tudod miért, de odavagy a másikért. És nemcsak a szexért. Elég, ha csak a szemébe nézel, ha megölel, és máris tiéd a világ. Mert abban a pillantásban minden benne van.

10. titok

A bizalom ereje. A bizalom létfontosságú egy szeretetteljes kapcsolatban. Enélkül az ember gyanakodni kezd, ideges és félelemmel teli lesz, míg a másik csapdájában érzi magát érzelmileg, kiszolgáltatottá válik. Nem igazán szeretsz valakit, ha nem bízik meg benned teljesen. Az egyik mód annak eldöntésére, hogy egy személy megfelel-e számodra, ha megkérdezed magadtól: „Bízom-e benne teljesen és fenntartás nélkül?”

És mi a te titkod?

Ha tetszik a cikk, oszd meg mással is! Ha van kedved, kövess a Facebook-on is!

Dundi Angyal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!