Dundi Angyal

Elhagytam a cukrot, ez történt a testemmel

Felhagytam a fehér cukor és a gyorsan felszívódó szénhidrátok fogyasztásával. Nemrég 2-es típusú cukorbetegséget állapítottak meg nálam, és “felszólítottak”, hogy naponta maximum 175 g szénhidrátot fogyaszthatok. A hír még a mai napig sokkol, mert majdnem minden másnap eszébe jutok egy kollégámnak, és rákérdez, hogy vagyok. Igyekszem jóképet vágni hozzá, de valljuk be, néha picit sajnálom… Tovább »

Így lettem cukorbeteg!

Így lettem cukorbeteg! Ma nem túl vidám témával jöttem, de … fel akarom hívni a figyelmed! Legutóbb 10 évvel ezelőtt voltam orvosnál. Idén viszont, szeptember óta szinte havonta jártam a háziorvsomnál. Szerintem azt hitte, szimulálok… Hogy csak elfáradtam, lusta vagyok a munkához…. Pedig nem így volt. Tény, hogy az eddig 1000%-os teljesítmény helyett már csak… Tovább »

Arcbőröd a helytelen táplálkozásról árulkodik

A bőrünk határolja testünket, elválaszt a külvilágtól. Védelemül szolgál. Ugyanakkor a külvilág számára jeleket küld bensőnk változásáról. Ha helyesen táplálkozunk, és elég folyadékot fogyasztunk, a bőrünk friss, üde, sima tapintású. Ha elég zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, akkor az arcunk feszes és jól táplált (flavonidok, vitaminok táplálják a bőrt). Ha viszont nem táplálkozunk helyesen, az arcbőrünkön… Tovább »

Sokkoló: így próbálják leszoktatni a gyerekeket a cukros üdítőről

Egy amerikai iskolában találták ki a módszert amivel a diákok figyelmét felhívják arra, hogy mennyi cukrot tartalmaznak az üdítők, melyek egyébként a gyermekek kedvencei. Amerikában nagyon sok elhízott gyermek van, ezért próbálták a gyerekeket sokkolni az alábbi képpel: Nekem tetszik az ötlet. Valami hasonlót lehet, hogy kitalálok a konyhába magamnak…. Mert úgy gondolom, hogy ez… Tovább »

Ezt teszi a cukor az agyaddal

A szervezetünk megfelelő működéséhez szüksége van cukorra. Ha nem is nagy mennyiségben, azért fogyasztani kell valamennyit belőle. Azonban arra is oda kell figyelni, hogy nemcsak a tea, kávé, süti tartalmaz cukrot, melyet mi adagolhatunk, hanem a készételek, egyéb bolti, csomagolt élelmiszerek is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt ajánlja, hogy a bevitt napi kalória 5%-a származzon… Tovább »

A cukor elhagyásának 5 pozitív hatása

A túlzott cukorfogyasztás egyáltalán nem egészséges. Az a baj, hogy nem elég, ha a napi kávédban kettő helyett 1 cukrot teszel, mert ezen kívül is sok boltban vásárolt termék tartalmazhat hozzáadott cukrot, amire nem is gondolnál. (Fontos mindig megnéznünk, mit tartalmaz az élelmiszer, amit vásárolunk.) Ilyenek például az üdítők, amiknél a legnagyobb probléma, hogy a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!